Thursday, October 27, 2011

The Carousel of Marc Jacobs

Anul acesta , la Paris Fashion Week Spring/Summer 2011/2012 , Marc Jacobs s-a intrecut pe sine la prezentarea  Louis Vuitton.




Ideea prezentarii , care a avut loc la Grand Palais , a fost una de poveste . Modelele au coborat dintr-un carusel format din 48 de cai albi ceea ce a creat o imagine diafana a scenei .Tema colectiei a fost 'Wonderful Day Wear' iar aceasta a fost completata de piese lucrate manual cu o 'ambitie couture'.


Accentul colectiei a picat pe broderiile fine imbinate gratios cu materiale sofisticate ca matasea sau penele . Rochiile fara maneci ,jachetele fixate pe talie , fustele scurte si jachetele cu gulere micute au dat un aer lady like manechinelor . Mansetele au fost adaugate siluetelor transparente iar taieturile elaborate (laser cuts) au fost imbinate cu aplicatii delicate iar overskirt-urile plutitoare au definit stilul anilor '50 .

  



 Parul modelelor a fost prins intr-un coc moale iar tinutele au fost finisate cu tiare delicate . Toata colectia in nuante pale si fin pastelate a creeat impresia de 'Pale Wonderland' .

Kate Moss a incheiat show-ul cu o apartie superba intr-o rochie din dantela alba cu pene.Aceasta a fost o apartie consecutiva pentru Kate , in show-ul Louis Vuitton , anul acesta . Toate vedetele care au participat la prezentare au ramas cu o imagine feerica a prezentarii.Macrameul a fost declarat ca un trend sezonul acesta.


Alexandra Shulman a declarat :'A fost o adevarata panorama de pasteluri clare.A fost ca un tort mare de nunta , cu toate aceste culori curate si pale.'
Toata lumea s-a intrebat la sfarsit daca acesta este oare ultimul show al lui Marc Jacobs la Louis Vuitton,inainte ca acesta sa plece la Dior(oare!?!). 


2011 a fost declarat anul nuntilor,iar Marc cu siguranta vrea ca acest eveniment sa continue si in sezonul urmator.









Wednesday, October 26, 2011

O romanca la Londra...

Probabil nu ati auzit pana acum de Alexandra Popa , dar Loredana , Rihanna , Lady Gaga , Jessie J si fashion editorii de la Vogue cu siguranta stiu cine este si ce face.Alexandra Popa , este o romanca de 27 de ani stabilita in Marea Britanie inca din anii '90 , care creaza bodywear sexy si provocator pentru femeile indraznete.Creatiile sale sunt mai mult vestimentatii de burlesque , de aceea brandul poarta numele de Bordelle .Toate elementele de lenjerie pe care Alexandra le creaza sunt create manual dintr-o banda elastica speciala si alte materiale neconventionale(impletituri de metal,matase naturala sau pene de strut).Creatiile se adreseaza unui public exclusivist , deoarece toate piesele sunt facute pe comanda.





Rochii numa' bune de mancat !

Fulvio Bonavia este un fotograf italian , castigatorul a mai multe premii.El a pozat pentru mai multe campanii publicitare cunoscute cum ar fi Adidas , Heineken , Swatch sau Alitalia.Mai este cunoscut pentru campaniile unor automobile de lux cum ar fi BMW , Jaguar , Saab , Alfa Romeo sau Audi.
Ultima sa campanie publicitara a fost in colaborare cu stilistul Giovanna Bottaglia , editorul L'Uomo de la revista Vogue.Cei doi s-au intalnit in Milano pentru a discuta despre proiect."Vroiam ceva care sa dea sentimentul de transparenta , cum ar fi petalele sau cojile de citrice.Am folosit un manechin transparent si am atasat felii de citrice pe o parte din el.Nu a fost posibil sa cream o rochie intreaga din bucati de coji de fructe , deoarece citricele se strica foarte repede , asa ca am pozat o serie de cadre , apoi am compus o singura rochie" , a declarat Fulvio.Rochiile de la McQueen si Louis Vuitton au putut fi facute dintr-o singura 'incercare' , deoarece alimentele permiteau acest lucru. Acest editorial cu 'rochii comestibile' a fost facut pentru revista Garage Magazine.



Lettuce By McQueen


Walnuts By Louis Vuitton


Moncler is a Fish! (Anchoives by Moncler)


Prada is an Orange,that's genius! (Citrus by Prada)

Tuesday, October 25, 2011

Versace For H&M








Everybody Loves Philip Treacy

The Mad Hatter - nascut in 1967 , avand inclinatii artistice , decide sa urmeze National College of Art and Design in Dublin si incepe sa creeze palarii pentru creatiile sale vestimentare.Mai tarziu obtine o bursa la National College of Art in Londra unde va crea exclusiv palarii. In 1989 o cunoaste pe Isabella Blow (style editor la revista Tatler) ce-i va deveni muza , confidenta si o sursa permanenta de inspiratie.Incepe sa lucreze cu designeri renumiti ca John Galliano sau Karl Lagerfeld ,  readucand palaria pe acelasi rang cu creatia vestimentara.Creatiile sale sunt purtate de vedete precum Lady Gaga , doamnele casei regale (Kate Middleton sau Camilla Parker Bowles) , Isabella Blow  sau Sarah Jessica Parker.
"And that's when Philip met Isabella"








Monday, October 24, 2011

The Irreverent Carine Roitfeld

Pantru cei care nu o cunosc inca pe Carine Roitfeld,ea nu este numai cea mai apreciata femeie din lumea modei mondiale,ci a fost Editor-in-Chief la revista Vogue din Franta din 2001 pana in 2011.Cand aceasta si-a dat demisia,in ianuarie 2011,lumea a fost lasata in asteptare...in asteptarea unui nou fashion icon parisian.Dupa o cariera de peste 20 de ani,Carine lanseaza prima sa carte,"Irreverent".Cartea este mai mult un album de 368 de pagini ce cuprinde nenumarate fotografii cu manechine celebre(cum ar fi Eva Herzigova) din pictorialele sale bine cunoscute si imagini unicat adunate de Carine in intreaga sa cariera.

"I think everything came with the blogs, because I worked 20 years ago, and 20 years ago no one was talking about me."(Carine Roitfeld)








Carine & Marc Jacobs