Monday, November 5, 2012

Rocknrolla VS Rockabilly


Daca acum cateva sezoane designerii se jucau sfiosi cu look-ul de piele de sus pana jos, anul acesta au lansat colectii intregi in care pielea are rolul principal. In aceasta toamna, accentul se pune pe o tendinta foarte importanta si anune look-ul Rock-Chic.


Acest look se imparte in doua categorii in sezonul toamna-iarna 2012/2013, si anume: un spect mai modern cum putem vedea in colectiile Herve Leger, Kanye West, Costume National sau Givenchy, sau un spect foarte baroc-boem cum vedem la Balmain, Valentino, Gucci sau Alexander Wang.
Accentul principal se pune pe sacourile supradimansionate, cu aplicatii de perle si margele care te duc cu gandul la un ou Faberge, care este un element statement al acestui sezon rece. Este elementul in jurul caruia tinuta ar trebui sa fie alcatuita. Noul sacou este feminin, dar cu accente masculine, foarte geometric si impunator.

Tinutele Rock-Chic sunt alcatuite din elemente ce pot fi purtate ziua, dar si seara cu putina atitudine!
Pantalonii din piele sau catifea, fustele de blana, rochiile si botinele din catifea, franjurile si tintele sunt accentele vedeta. Nu trebuie sa uitam nici de palariile cu boruri largi, veste, rochiile lungi asimetrice sau fustele foarte stramte sub genunchi, manusile de piele, curelele bijuterie sau cizmele peste genunchi.Accesoriile au un rol foarte important in orice tinuta, dar mai ales in cele de piele: accesoriile metalice, cerceii lungi, clutch-urile, curelele-zale, cizmele armura nu trebuie sa lipseasca daca vrei o tinuta ca la carte!


Anul acesta ai voie sa experimentezi cat poti si cat vrei. Suprapunerile de materiale sunt permise mai mult decat te asteptai: Catifeaua+Pielea+Matasea= Love


Folk+Rock= Rockabilly= curentul in care absolut totul este permis; franjurile cu blana, pielea si metalul, si combinatiile pot continua la nesfarsit. Asadar pielea, tintele, franjurile, catifeaua, blana, lanturile, perlele sunt elemente ce pot fi combinate in mii de feluri in acest sezon asa ca indrazneste si lasa-ti imaginatia libera.Ce se intampla in aceasta toamna-iarna nu este ceva nou, este o tendinta care se reinventeaza in fiecare an, in fiecare sezon, de la un designer la altul.