Wednesday, November 23, 2011

The '60s are back baby!

Anii ’60 au fost o perioada plina de culoare si veselie. O data cu trecerea timpului moda a devenit mai indrazneata si curajoasa. Fustele mini, croite drept si paltoanele minimaliste viu colorate revin anul acesta in atentia creatorilor de moda.





Designerii marilor case de moda ( Chanel, Prada sau YSL) au recontituit in acest sezon de Toamna/Iarna 2011/2012, multe piese importante care au marcat jumatatea anilor ’60. Fustele mini cu croieli drepte in culori puternice, tunicile cu maneci trei sferturi sau rochiile trapez au defilat pe podiumurile saptamanei modei din toata lumea. Pentru femeile care nu se simt confortabil in fusta sau rochie, s-au pus in scena si pantalonii “burlan” cu talie inalta, foarte comozi si purtati cu platforme de lemn. Pe langa culorile puternice care iti atrag privirea, designerii s-au focusat si pe look-ul monocromatic: Alb-Negru. Acesta a fost pus in carouri care au alcatuit o tinuta perfecta formata din 2 piese, fusta+sacou (deux piece) in linii drepte si elegante. Liniile foarte curate se potrivesc perfect cu imprimeurile geometrice folosite de designerii care au ales culorile in locul look-ului Black&White.





Colectia Prada Toamna/Iarna 2011/2012 este un tribut adus rochiei Mondrian, lansata de Yves Saint Laurent in 1965. Imprimeul geometric alb, negru, rosu si galben a facut furori la mijlocul anilor ’60. Elementele initiale, au fost imbunatatite in colectia Prada, cu paiete uriase dand senzatia de solzi alunecosi foarte colorati, si nasturi mari frumos aranjati pe tunici trapez. Cositele lungi au fost inlocuite cu parul scurt, iar la machiaj au fost adaugate genele false insotite de tusul negru.






Asadar, anii ’60 au fost anii in care Mary Quant (1966) facea fusta scurta si mai scurta si fashion trend-ul de atunci a fost numit Pop Art ca un tribut adus lui Andy Worhol.











Gold Mania!!!!


 (Balmain)


(Lanvin)





(Stella McCartney)



(Moschino Cheap&Chic)



(Dolce and Gabanna)


(Alexander McQueen)


(Moschino)

Tuesday, November 22, 2011

Give Me Your Clothes...Boy!


Conform acestui sezon de Toamna/Iarna 2011/2012 se anunta vremuri grele pentru toata lumea. Barbatii devin mult mai feminini, iar femeile arata si se comporta ca si barbatii.
Acest sezon, designerii multor case de moda renumite au ales stilul androgin ca si inspiratie pentru noile colectii. Ei au preferat sa imprumute elemente barbatesti si sa le introduca in vestimentatia feminina.


 (Dolce and Gabbana)

Chiar daca sunt haine barbatesti, designerii au reusit sa le dea un aer oarecum sexy si sa pastreze forma feminina a hainelor si pentru un timp au renuntat la coliere, lanturi, cercei si inele dragute. De la rochite dragute, colorate, si funde mari, fetele din acest sezon vor trece la o nota mai masculina. Fracul sau smoking-ul au fost delicat refacute pe formele feminine, si au lasat de oparte stofa clasica, aceasta fiind inlocuita cu matasea sau catifeaua. Pe langa culorile standard de negru si alb, designerii au ales si alte nuante precum burgundy, bordo sau albul murdar, sters. Dar accentul principal ramane tot pe negru.



 Sacourile prietenului (care iti vor veni supradimensionate) vor fi o alegere foarte potrivita pentru o tinuta lejera sau chiar si peste o rochie. Acest look iti va da un aer de anii ’80 foarte cool. Pantalonii gri, slim fit sunt ideali pentru o tinuta lejera asortata cu pantofi barbatesti stil oxford si o camasa alba lejera. Palariile au intrat pe podium alaturi de brauri frumoase si papioane elegante de catifea sau matase in stilul anilor ’50. Trench-urile si jachetele militare inspirate din armatele Rusesti au fost foarte bine refacute in colectia Alexander McQueen toamna/iarna asortate cu bocanci si cizme.Colectia Chanel “Ready to wear” prezentata in cadrul Paris Fashion Week a pus accentul pe elementele barbatesti deasemenea. Pe o alta parte a mai fost si Alexander Wang care a adus sacourile masculine impreuna cu alte elemente in colectia sa.


 (Chanel)


(Alexander Wang)

La o asemenea tinuta lejera asorteaza un machiaj foarte relaxat si simplu impreuna cu o coafura foarte usor de realizat sau o tunsoare scurta, baieteasca.




(DSquared 2)


Asadar, nu este nimic nou despre stilul unisex care reapare in colectiile de sezonul acesta, impreuna cu female dandy care este reinterpretat intr-o maniera foarte eleganta.


(Chanel)


(Alexander McQueen)



 (Chanel)




(Dolce and Gabbana)






 (Palu Smith)